Dæk bord

Et smukt og veldækket bord er prikken over i’et, når du vil gennemføre teamet i din fest.

Selvom der findes uendelig meget inspiration på nettet, vil vi altid anbefale dig at tage udgangspunkt i dit tema, så dine gæster både kan mærke og se at der også er personlighed bag.

Nedenfor har vi samlet 5 tips, som vi selv bruger, når vi dækker op til events og fester.

 

  1. Vælg farver

  • Se i dit tema fra din invitation, hvilke farver og evt. mønster der er anvendt. Lad det være dit udgangspunkt for farverne til din opdækning, servietter, bordkort, menukort og bordpynt.

 

  1. Kend din Emma Gad

    • Hvordan du dækker op, afhænger selvfølgelig af, hvilken fest du holder. Er du det mindste i tvivl om, hvordan tingene skal stå, så går du ikke forkert, ved at udøve lidt Emma Gad i din bordopdækning.
    • Lad bordherren sidde til venstre for sin borddame (du kan huske det på, at i riddertiden sad manden til venstre for nemmere at kunne trække sit sværd og beskytte sin borddame).
    • Læg tallerken på bordet – i midten ud for stolen.
    • Gafler placeres på venstre side og knive samt spiseskeer på højre side af tallerkenen. Rækkefølgen afhænger af hvilken menu der serveres. Serveres der eksempel en salat til forret, skal du placere en salatgaffel yderst til venstre. Kagegafler/dessertskeer ligger altid over tallerkenen med skaftet til højre, så det er nemt at tage fat i.
    • Glassene placeres øverst til højre for tallerkenen, hvor du starter fra højre med vandglasset, dernæst hvidvin-, rødvin- og til sidst dessertvinsglasset – altså den rækkefølge de forskellige retter serveres.

 

  1. Fold servietter

  • Servietter kan foldes på mange forskellige måder. Vælg enten neutrale eller ensfarvet i temaets farver, og fold dem så det danner en base til enten menukortet, bordkortet evt. med en blomst.

 

  1. Læg bordkort og menukort på

  • Når du laver dine bordkort og menukort er det igen vigtig at anvende de farver og mønster fra invitationen, ligesom vi også anbefaler at benytte samme font (skrifttype) for at skabe en ensartethed.
  • Fra den gamle skole har vi lært at bordkort skal stå på rødvinglasset, men her tager vi os engang imellem lidt kreative friheder, og placerer også bordkort på bordet eller tallerkenen afhængig af serviet og menukort.

 

  1. Tematiser blomster og dekorationer

  • Vi elsker at gå på jagt mellem sæsonens mange blomster. Igen er det farverne som vi retter os efter, som også gerne må være i kontrast til eksempelvis stearinlys, hvis de er i farvestil med teamet. Inddrag også gerne grene og blade.

 

Vi elsker at se jeres resultater, så del gerne dine smukke, personlige bordopdækninger med hashtagget:

#Konkrätbord

 

I KONKRÄTs standard og luksuspakker er der også hjælp at hente til bordopdækningen, så du nemt kan finde inspirationen og tilføje egne små elementer, der gør dit tema helt personligt og unikt.

 

Vælg dit tema her